Меню сайта

Лучшие игроки команды в матчах с "Орбитой"

Елена Сидоренко

Анна Лисеенкова

Главная » 2011 » Октябрь » 8 » «Хімік», «Волинь» та «Сєверодончанка» націлюються на чемпіонський титул
12:55
«Хімік», «Волинь» та «Сєверодончанка» націлюються на чемпіонський титул
     Сьогодні о 12.00 годині матчами в Одесі стартує XXI чемпіонат України серед жіночих команд суперліги. В «Південній Пальмірі» головне питання, візьме, чи ні реванш «Джінестра» у «Керкінітіди» за поразку у кубковому матчі місяць тому.

    Велику увагу викликає матч у Луцьку, де ми побачимо західноукраїнське дербі – «Континіум-Волинь-Університет» - «Галичанка-ТНЕУ». Цікаве протистояння очікується у Сєверодонецьку, де зійдуться два найтитулованіших тренери суперліги – Володимир Бузаєв та Сергій Голотов. Найбільш прогнозованим бачаться поєдинки в Южному, де чемпіон України – «Хімік» прийматиме новачка – «Кряж-Медуніверситет». З тренерами спілкувалися не тільки щодо першого туру, а й в цілому за чемпіонат та за підготовку до нього.

 

«Джінестра» - «Керкінітіда»

    Колектив з Євпаторії напевне можна охрестити найчіпкішим колективом елітного дивізіону – зірок з неба вони не хапають, але складно згадати сезон, де б вони не пошарпали нерви лідерам чемпіонату. Ось і в цьому сезоні вони вже встигли обіграти у кубковому матчі «Джінестру». Минув вже місяць - побачимо, як змінилося співвідношення сил.

Олена СОКОЛОВСЬКА, головний тренер «Джінестри» м. Одеса:

sokolovska- Вважаю, що команда готова до сезону – все, що планували - виконали. Так, вперше за багато років ми взяли участь у передсезонному турнірі – в Білорусії ми зіграли три матчі. На турнір поїхав повний склад з метою спробувати різні варіанти гри, а також побачити, на що здатні волейболістки на цьому етапі підготовки. Суперники грали у різному стилі -  це багатий досвід, по-перше для молодих гравців. Дуже задоволена цією поїздкою – вона принесла чимало користі.

- Як ви вважаєте, наскільки змінився ігровий рівень «Джінестри» після того, як команду залишили чотири волейболістки основної шістки?

- Таке питання завжди виникає, коли колектив залишають провідні гравці. Проте у молодих волейболісток з’являється шанс розкритися, як наприклад, колись розкрилася Тетяна Козлова.

- Хто, на ваш погляд, стане лідером команди в наступному сезоні?

- Яскравовиражених лідерів мабуть і немає, але маю надію на те, що візьме цей тягар Віра Козак – гравець досвідчений, для якої минулий сезон був перший після народження дитини, а також Анастасія Смірнова, яка теж має чималий досвід. Сподіваюся, що з найкращого боку покажуть себе молоді волейболістки – хочеться, щоб вони повірили у свої сили.

- На що націлюєте свою команду в чемпіонаті?

- Як завжди в останні роки – на потрапляння в четвірку кращих на першому етапі. Враховуючи наші чималі втрати, звісно зігруватися прийдеться вже упродовж сезону.

- В першому турі вашу команду чекає достатньо непростий суперник – «Керкінітіда»…

- Це непередбачувана команда. Пам’ятаю, як ми програли а неї вдома в п’яти партіях, ведучи в рахунку. В недавньому кубковому матчі поступилися 2:3, хоча вигравали 2:0. Проте я передбачала такий перебіг подій, адже ми по суті зайшли з вулиці до залу – зіграності явно не вистачало. Гадаю, найближчі наші ігри будуть цікавими – кримська команда любить грати швидко, а це ускладнить гру на блоці.

­- Як може відбитися на грі команди фактор свого майданчику?

- Може негативно, а може - й позитивно. Побачимо, як волейболістки справляться з хвилюванням. Але, вважаю, вони повинні бути морально готовими для будь-якого перебігу подій. Намагатимемось не засмутити наших вболівальників.

Леонід ХРИЧОВ, головний тренер «Керкінітіди» м. Євпаторія:

hrychev- Команда входить в чемпіонат з робочим настроєм, прагнутиме дещо краще реалізувати свої можливості, ніж у минулому сезоні. На жаль, залишила колектив догравальниця Ольга Лізогубенко, яка цементувала нашу команду. Тому награю молодь –Анастасію Попельнюк та Анатсасію Чернуху. На мій погляд, у порівнянні з минулим чемпіонатом команда зберегла свій потенціал. Гадаю, що додадуть такі досвідчені Ольга Олійник та Анастасія Нікітіна, які в минулому сезоні повернулися із декрету. Якщо піде гра – боротимемось за четвірку, якщо ні – за виживання.

- Що думаєте стосовно матчів першого туру з «Джінестрою», яку вашій команді вдалося перемогти в кубковому матчі?

- В перших двох партіях того матчу нам вдалося показати лише 50-60 відсотків своїх можливостей. Далі здолали певний психологічний бар’єр і заграли набагато краще, не залишивши супернику шансів. Матчі в Одесі будуть важкими – однозначно,  адже «Джінестра» при усіх своїх втратах все одно залишається брендом, командою з великими традиціями. Якщо ми обміняємося перемогами – це буде добрим результатом для нас.


 «Сєверодончанка» - «Круг»

    У цьому протистоянні зійдуться колективи, один з яких – «Сєверодончанка» (сім гравців точно) готувалася  до сезону більш, ніж три місяці, зігравши чималу кількість спарингів різного рівня (в тому числі і у складі збірної), інша – готувалася майже вдвічі менше. Говорячи російською, у цих матчах ми побачимо «что такое хорошо и что такое плохо». Дуже цікава тренерська дуель Бузаєв – Голотов. Тож щось прогнозувати тут дуже складно. Місяць тому бронзові призерки перемогли з рахунком 3:0, але «Круг» був тоді на початковому етапі підготовки.

Володимир БУЗАЄВ, головний тренер «Сєверодончанки» м. Сєвєродонецьк:

buzya- Команда підходить до чемпіонату так, як і повинна - у нормальному стані.

- Немає такого відчуття, що ваші підопічні забагато грали у міжсезонні?

- Ні. Я слідкую за тим, щоб волейбол команді не набрид.

- Яка ваша думка щодо найближчого суперника?

- Це – добра команда. Про це я можу заявити відповідально, адже ми з ними зустрічалися у Кубку. В цьому колективі добрий баланс - два кваліфікованих центра, два міцних кутових нападника, непогана діагональна та досвідчена зв’язуюча - і в цьому сезоні «Круг» буде на доброму рівні, з ним всім буде складно. 

- Який фактор, на вашу думку, буде вирішальним у дуелі з «Кругом»?

- Коли я побачу суперника напроти – тоді скажу, а так – складно про це говорити.

- Які цілі ставите перед командою в чемпіонаті?

- Як завжди – максимальні. Вийде, чи ні – життя покаже.

     Нажаль із головним тренером «Круга» Сергієм ГОЛОТОВИМ не вдалося зв’язатися.

 

«Континіум-Волинь-Університет» - «Галичанка-ТНЕУ»

    Дуже омолоджена «Галичанка» їде в гості до «Волині», яка в міжсезонні зробила два суперпридбання – центральна блокуюча Олена Туркула та зв’язуюча Алла Політанська. І вже в кубкових матчах гра цього колективу, за словами спеціалістів, справила яскраве враження. При цьому луцькі волейболістки дещо несподівано програли тії же «Галичанці». Тим цікавіше буде спостерігати за протистоянням давніх суперників.

Богуслав ГАЛИЦЬКИЙ, головний тренер «Контініуму-Волині-Університету» м. Луцьк:

halytskyi- Наша головна мета в чемпіонаті – перемагати, перемагати та ще раз перемагати.

- Що скажете про свого найближчого суперника?

- Ми тернопільську знаємо напевно краще, ніж самі себе – так часто ми з ними граємо.

- Судячи з всього, ваша команда буде фаворитом в цих поєдинках?

- Я би так не говорив, адже це жіночий волейбол.

- «Волинь» зробила дуже серйозні придбання…

­­- Це так. Нещодавно ми виступали в міжнародному турнірі в польському місті Білосток – грали з місцевою командою елітного дивізіоні, чеським колективом, а також «Уралочкою» на чолі з Миколою Карполем. І він, до речі відзначив наші придбання, як дуже серйозні. А Карполь просто так говорити не буде.

- Скільки очок плануєте взяти у першому турі?

- Тільки ідіот можете казати, скільки очок він планує взяти. Планую перемагати, а з яким рахунком – побачимо.

- Які цілі ставите в чемпіонаті?

- Стати чемпіоном. Тільки так.

Андрій РОМАНОВИЧ, головний тренер «Галичанки-ТНЕУ» м. Тернопіль:

romanov- Все, що планували в міжсезонні – виконали. Готові, вважаю, непогано.

- Якими вам бачаться ігри в Луцьку?

- Дуже складними. Враховуючи зміни, які відбулися в наших командах, будемо радіти кожному очку, яке привеземо додому.

- Які задачі на сезон?

- Дуже прості. Паралельно з навчанням молодих волейболісток прагнутимемо максимально видряпати очок. Говорити про якісь конкретні місця не бачу сенсу, адже молодість – це нестабільність. І, скоріш за все, таким складом ми гратимемо увесь сезон. Звісно розраховую на те що молоді волейболістки додадуть в майстерності, адже вони місцями демонструють непоганий прогрес. Якщо все складеться добре – поборемося за четвірку. Це було б дуже непоганим результатом.


«Хімік» - «Кряж-Медуніверсітет»

     В останній зустрічі між цими командами – місяць тому в Кубку Україні – «Хімік» досить таки впевнено розібрався із суперником. Поступаючись на початку кожної партії, южненські волейболістки потім за рахунок надійної гри доводили їх до логічних перемог. Що зміниться зараз, побачимо на майданчику ФСК «Олімп» цього «уїк-енду».

Євген НІКОЛАЄВ, головний тренер ВК «Хімік» м. Южне:

nikolayev- В цілому все, що було заплановано в рамках підготовки до сезону, ми виконали. Команда в робочому настрої підходить до чемпіонату та прагнутиме вирішити задачі, поставлені керівництвом – виграти чемпіонат та Кубок України.

Недооцінювати кого б то не було ми не збираємося. Тим більше, що в будь-який момент чемпіонату будь-яка команда може доукомплектуватися (до заявочний період триватиме до 31 березня. - ред.), І напевно ще спливуть прізвища гравців, які не зуміють працевлаштуватися за кордоном. Не можна скидати з рахунків будь-який колектив суперліги.

Говорено - переговорене, і життя це не раз підтвердило, що відстояти титул важче, ніж завоювати - все це розуміють, і настрій у зв’язку з цим відповідний. І, звичайно ж, ми розуміємо рівень відповідальності перед керівництвом клубу, уболівальниками, жителями Южного.

- Що думаєте про свого найближчого суперника?

- «Кряж-Медуніверситет» - цілком нормально укомплектована команда. Тон задають два досвідчених гравці – зв’язуюча Ірина Рогаль та центральна Юлія Якушева. Також у складі дві молоді волейболістки, які пройшли школу «Сєверодончанки» - діагональна Юлія Пахоменко та ліберо Аріна Бахрамова. Ми пам’ятаємо, що ця команда в минулому сезоні, відібравши одне очко у тієї ж «Сєвєродончанки» на другому етапі Кубка України, вибила її з боротьби за трофей. Команда з амбіціями, з грамотним тренером. Можливо, комусь здалася легкою наша перемога над «Кряжем» в кубковому матчі місяць тому, але кубковий матч - це не показник. Чемпіонат - все-таки важливіше змагання. Ігри будуть обоюдогострими, до того ж вінницька команда завжди добре на нас налаштовується.

- Як ви вважаєте, фактор свого майданчика вплине на дії команди?

- Вплине, звичайно. Сподіваюся, що в позитивну сторону, адже маємо велике бажання показати добру гру перед своїми вболівальниками - ми серйозно налаштовуємося на найближчі матчі.

 Олександр БОНДАРЕНКО, головний тренер «Кряж-Медуніверситет» м. Вінниця:

bondarenko- Ми розуміємо, що не можемо скласти конкуренцію «Хіміку» - і за складом, і за досвідом, тому для нас найголовніше – підготуватися через ці ігри до наступних матчів чемпіонату, визначитися нарешті зі стартовим складом, так як можливості провести спаринги у нас не було.

- Наскільки серйозні зміни відбулися у складі команди в міжсезонні?

- Покинули команду два гравці. Світлана Стразова закінчила кар’єру, а Катерина Крюкова, яка останнім часом добилася значного прогресу, перервала свої виступи по приємній причині – вона чекає дитину. Покладали на неї надії – сподівалися, що в нас буде активний перший темп із силовим нападом, з блоком, але на мій тренерський жаль, Катерина покинула команду. Звісно, як людина, я дуже радію за неї. Повернулася до команди Аріна Бахрамова, також прийшли – Юлія Пахоменко, Олександра Мінакова і Маргарита Степаненко.

- Які цілі поставлені перед командою в чемпіонаті?

- На жаль, цілей керівництво переді мною, як перед головним тренером не поставило. Ми собі самі поставили завдання – зберегти місце в Суперлізі.

 

Прес-служба ФВУ




Просмотров: 934 | Добавил: manager | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Афиша


СЕЗОН ОКОНЧЕН

ДО НОВЫХ ВСТРЕЧ!


Последние матчи
ЧУ.ФИНАЛ. 2-й тур
12.04.2014
Северодончанка
0
Химик (Южный)
3
(17:25, 10:25, 19:25)
13,04,2014
Северодончанка3
Орбита
0
(25:21, 25:17, 25:13)

Финал. 2013-14
МКомандаОИС/П
1
2
3
4
Химик
Северодончанка
Орбита
Галычанка
18
16
7
1
6
6
6
6
16-4
15-7 7-13
4-18
Регулярный чемпионат 2013-14
МКомандаОИС/П
1
2
3
4
5
6
7
8
Химик
Северодончанка
Орбита
Галычанка
Волынь
Керкинитида
Кряж-Медунив.
Регина
80
57
55
43
38
34
20
1
28
28
28
28
28
28
28
28
83-12
65-31 63-38
55-54
46-54 46-58
30-70
13-84


Галерея Н.Скуридина
6-й тур. Галычанка


5-й тур. Регина (Ровно)
Обновлено 21.01.2013


Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Форма входа

Связь с адиминистрацией. E-mail: sever-volley@i.ua  Использование материалов сайта разрешается только при условии ссылки на

"Фан-клуб ВК "Северодончанка" //sever-volley.at.ua"© 2024 |